eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hatalmas hó Horvátországban és Szlovéniában

Komoly fennakadást okoz a hóesés Európa több országában. Szlovéniában és Horvátországban a gazdák azt mondják: a hó és a fagy tönkretette az idei termést. Fennakadások voltak a közúti és a vasúti közlekedésben is.

Kivirágzott orgonabokrok, gyümölcsfák, szőlőültetvények kerültek hó alá Horvátország észak-nyugati részén a szlovén határ közelében.

Az egyik gazda egy helyi tévéstábnak arra panaszkodott, hogy idén már nem lesz termés, mert nem csak hó esett a térségben, hanem fagy is pusztított. A helyiek nem emlékeznek hasonló áprilisi időjárásra - hangzott el az M1 híradójában.

Havazott Szlovéniában is

Hatalmas hó Horvátországban és Szlovéniában

Hatalmas közlekedési káoszt okozott az áprilisi tél Szlovéniában. Sokan már lecserélték a téli gumikat, a nyáriak pedig nagyon csúsztak ebben az időben.

Nem csak a városokban az autópályán is sok baleset történt. A nagy mennyiségű hó miatt megszakadt a vasúti közlekedés Szlovénia és Ausztria között, több térségben áramkimaradás is volt.

Ausztria hozzászokott a havazáshoz, de nem áprilisban

Stájerország és Karintia magashegyi útjain is káoszt okozott a sűrű havazás. Az autók csak téli abroncsokkal tudnak közlekedni, a teherjárművek pedig hólánccal.

Több helyen sebesség-korlátozásokat vezettek be. Az A2-es autópálya több szakaszán hókotrók dolgoznak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×