eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Meghalt az utolsó nepáli autóhordó

Vélhetően az utolsó nepáli autóhordó távozott az élők sorából a 92 éves Dhan Bahadur Gole halálával.

A Kathmandu Post című lap szerdai jelentése szerint a férfi, aki hétfőn hunyt el egy katmandui kórházban, egyike volt annak a hatvan embernek, aki az első, autóval is járható országút 1956-os megépítése előtt darabokra szedve hurcolt a hátán gépkocsikat a hegyeken át a fővárosba.

Katmandu hosszú ideig csak gyalogszerrel vagy légi úton volt elérhető, bár a fővárosban már léteztek aszfaltozott utak, és a királyi család tagjai hódolni is kívántak az autózás örömeinek. A gépkocsikat részekre bontva autóhordók juttatták el Katmanduba a hegyeken át.

Dhan Bahadur Gole 30 autót segített Katmanduba cipelni. Mint nemrég egy interjúban elmondta, vastag szalmapapucsot viselt, hogy meg tudja tartani magát az egyenetlen talajon.

Gole és a többi autóhordó bambuszból készült állványra erősítve hurcolta a hátán a szétszedett autókat a meredek emelkedőkön és lejtőkön. A Bhimpedi és Thankot közötti szakasz megtételéhez 7-12 napra volt szükségük. Thankottól már kövezett út vezetett a fővárosba.

A most elhunyt agg autóhordó, amikor éppen nem gépkocsit cipelt a hátán, bambuszkosarakat font - írta a Kathmandu Post.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×