eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk

A botox korlátozhatja a fiatalok érzelmi fejlődését

A fiatal korban adott ránctalanító botoxkezelés korlátozhatja az érzelmi fejlődést - derült ki egy friss brit tanulmányból.

Növekszik a botoxos ránctalanítást kérő, 25 év alatti fiatalok száma - tudósított a BBC hírportálja a Journal of Aesthetic Nursig című szaklapban megjelent tanulmányról.

A "megfagyott vonások" megakadályozhatják, hogy a tizenévesek megtanulják az érzelmek tökéletes kifejezését - írták a kutatók. A brit plasztikai sebészek vezető testülete szerint "erkölcsileg helytelen" kozmetikai okokból tizenéveseknek botoxkezelést nyújtani. A botox úgy működik, hogy az injekcióban lévő botulinum toxin nevű méreganyag időlegesen blokkolja az arc felső részén lévő ráncok képződéséért felelős izmokat.

A tévéműsorok és a sztárkultusz miatt sok fiatal a kifejezéstelenre dermedt arcot idealizálja - mondta Helen Collier ápoló, a kutatás vezetője. A mimikai visszajelzés pszichológiai elmélete szerint a serdülők úgy tanulják az emberekhez való helyes viszonyulást, ha visszatükrözik az arckifejezésüket - hívta fel rá a figyelmet a kutató.

"Az érzelmek széles skálájának kifejezése nagyon sokban múlik az arcjátékon. A szimpátia vagy az együttérzés nemcsak az életben maradást segíti, hanem azt is, hogy magabiztos és jól kommunikáló felnőttekké váljunk" - magyarázta Collier.

Úgy vélte, az érzelmek helyes kifejezésének megtanulását akadályozhatja meg, hogy "egyre több az üres arcú fiatal". Arra kérte az orvosokat, fordítsanak időt fiatal pácienseik önbizalmának növelésére ahelyett, hogy az injekcióhoz fordulnának. Ugyan a hatás időleges, vannak kutatási eredmények, melyek szerint az izmok nem jönnek rendbe teljesen a botox után - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×