eur:
394.36
usd:
370.11
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A balatonfenyvesi kisvasút nagy napja

Szombaton egész napos programsorozattal, vonatozással, kiállításokkal, borkóstolóval és bemutatókkal egybekötve tartják meg a XVII. Balatonfenyvesi Kisvasúti Napot - tájékoztatta Sulek Tibor, a MÁV-Start értékesítési koordinációs vezetője az MTI-t pénteken.

A Balatonfenyvest Somogyszentpállal összekötő, a Nagyberken átvágó kisvasút napja térzenével és a "Nyitott kapuk" programmal kezdődik, melynek során bárki betekintést nyerhet abba, hol és milyen eszközökkel javítják helyben a kisvasút szerelvényeit szükség esetén.

Az ünnepélyes megnyitó 10.15-kor a fővárosi gyorsvonat Balatonfenyvesre érkezése után lesz, majd különvonat indul Somogyszentpálra, ahol műsorral és somogyszentpáli pogácsával várják a vendégeket.

Déltől Balatonfenyves kisvasúttal is megközelíthető imremajori településrészén folytatódik a program, ahol bográcsban készülő ételeket lehet fogyasztani, valamint lesz vasútmodell kiállítás, agroturisztikai kiállítás és vásár, mezőgazdasági járműbemutató és egyéb, estig tartó szórakoztató és gyerekprogramok.

A rendezvény idején közlekednek a menetrendszerinti járatok, amelyeket a különvonatokkal együtt Mk 48 sorozatú mozdonyok továbbítanak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×