Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar éttermeket mutat be a CNN

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Folytatódik a CNN magyar "sorozata". Ezúttal a gasztronómia kerül sorra: "paprika chicken, goulash, langos, kurtoskalacs". A szerző sok helyet kipróbált: megfordult a Fakanálban, a Gundelben és például a Budapest Bisztróban, de ellátogatott Szentendrére és Tihanyba is.

Magyarország gazdag gasztronómiájában keverednek Európa, a Közel-Kelet és Ázsia hatásai - állapítja meg a CNN szerzője. A francia befolyás példájaként a libamájpástétom bukkan fel, míg a hét rétegű Dobos torta méltó párja Ausztria híres édességeinek.

Az ételekhez Magyarországon nagy adagokban és megfizethető áron lehet hozzájutni, hazánk tehát egy rémálom fitneszmániások számára, haspókoknak azonban paradicsom - elemzi a helyzetet a tudósító.

Gulyás - ez meg micsoda?

A cikk a gulyással indít, ez akár rossz hír is lehetne. Szerencsére egy innovatív példány került az ajánlóba, így nem a "mit akarnak ezek még mindig a gulasch-al" irányba fut ki a cikk. Amúgy meg mi a gulyás? Leves? Ez volna a pörkölt? Ez Magyarország nemzeti étele - adja meg a választ a szerző. A pörkölt és a leves keresztezése, egy gőzölgő tál finom, lassan főtt marhahús, sárgarépa, hagyma és rengeteg magyar pirospaprika.

Nehéz találni olyan éttermet, amely nem szolgálja fel ezt a fogást. A CNN a Budapest Bisztrót ajánlja gulyás tematikában.

A cikkben felbukkan egyebek között a lángos, a paprikás csirke és a hortobágyi húsos palacsinta is. Ez utóbbitól akár görcsbe is rándulhatna a magyar országimázsért aggódók gyomra, de nincs baj, hiszen a CNN kóstolója a Pierrot egyik asztalán szembesült ezzel a fogással.

Édesség is van bőven a cikkben, dobos, somlói, Eszterhazy...