eur:
395.43
usd:
372.16
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Balog: Az idősek élete erőt adhat a fiataloknak

Az idősek bölcsessége, tapasztalata nélkül Magyarország ma nem lenne önálló, öntudatos állam - fogalmazott az emberi erőforrások minisztere az Idősek Világnapján. Balog Zoltán elismerő okleveleket és idősekért-díjat adott át a Művészetek Palotájában

Az idősek tudása, tapasztalata mind a nemzet gazdagságához járul hozzá, tudásuk, bölcsességük nélkül Magyarország ma nem lenne önálló és öntudatos állam - fogalmazott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A miniszter azt mondta: fontos, hogy az idősebb generáció átadja ezeket a tapasztalatokat, ismereteket a fiatalok számára.

Balog Zoltán beszélt az idősödő európai társadalomról, és arról, hogy a megnövekedett várható élettartam számos új lehetőséget és feladatot ró az idősekre is. A kérdés az, hogyan hasznosul az a többlet, amivel megajándékoz bennünket az élet - fűzte hozzá.

A miniszter beszélt az időseket érintő kormányzati intézkedésekről: említette a nyugdíjak reálértékének megőrzését, a rezsicsökkentést, a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazását, valamint az idősek kikapcsolódását segítő Erzsébet-programokat.

A szociális és családügyért felelős államtitkárság javaslatára a tárca idén ismét pályázatot hirdetett, amelyben arra kérte az időseket, hogy írják meg saját életútjukat, történetüket. A neves költőkből, írókból álló zsűri a beérkezett 400 pályamű közül választotta ki a legjobbakat, amelyeket a miniszter elismerésben részesített. Soltész Miklós államtitkár azt mondta: ezek az írások erőt adhatnak a fiataloknak is.

Több mint 1200-an vettek részt az Idősek Világnapja alkalmából tartott ünnepségen a budapesti Művészetek Palotájában.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×