eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György

Hogyan változik a BKK-bérletek értékesítése?

A jegypénztárakban nyomtathatják a jövőben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegyeit és bérleteit, és ingyenes lesz a Soroksár-busz, miután elfogadták a képviselők az ezekről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén.

A 21 igen és 12 tartózkodással megszavazott javaslat szerint a nyomdában készített jegyek és bérletek erőforrásigénye, költsége, a változásokkal szembeni rugalmatlansága és biztonsági kockázatai miatt a BKK elkezdte az előkészítését az új rendszernek, amelyben a jegyeket és bérleteket a jegypénztárban nyomtatják ki hőpapírra.

Emiatt jelentős változás lesz az értékesítési folyamatban: a bérleteken az igazolvány számát, valamint a Budapest-hetijegyen a nevet a tulajdonos helyett a pénztáros tünteti fel a vásárláskor. A környéki bérleteken a település, a HÉV-bérleteken a megállók nevét pedig bélyegzés helyett nyomtatással rögzíti majd a pénztáros. Az átszállójegy két darab jegyszelvény, a tízdarabos gyűjtőjegy pedig tíz önálló jegyszelvény és egy bizonylat lesz.

Ingyenessé válik a Soroksár-busz, amelyet 135 és 135A jelű járatra változtatnak, a díjmentes közlekedés igényét a kerületi önkormányzat jelentette be, Soroksár nettó 31,2 millió forintot fizet évente ezért a BKK-nak, így emiatt nem várható bevételkiesés.

További változás, hogy a nosztalgiajáratokat integrálják a fővárosi közlekedésbe. A közszolgáltatás keretein kívül működő járatok nem tudnak önfenntartó módon üzemelni, ezért az egyetlen megoldás, ha közlekedésszervezői feladatellátás keretében üzemeltetik tovább a járatokat. A beolvasztással a díjszabás nem változna, ugyanakkor egyes csoportok ezeken a járatokon is díjmentesen utazhatnának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×