Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két új telefont mutatott be az Apple

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Apple cég két új mobiltelefonnal rukkolt elő, amelyek közül az egyik olcsóbb árfekvése miatt a gyártó szerint különösen keresett lesz majd. Az Apple ezen kívül új operációs rendszert is kifejlesztett.

Az olcsóbb iPhone 5C öt színben lesz megvásárolható: zöld, kék, sárga, rózsaszín és fehér színekben. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója által bemutatott készülék 16 gigabájtos változata 99 dollárban, míg a 32 gigabájtos modell 199 dollárba kerül majd kétéves előfizetéssel.

A készülék, amely 10 centiméter átmérőjű retina-kijelzővel van ellátva, az Apple A6 csipjével működik. A maroktelefon egyebek között 8 magapixeles kamerával van ellátva.

A cég új csúcsmodellje az iPhone 5S. Ez a modell kívülről úgy néz ki mint a régi, de új, A7 nevű csipje kétszer gyorsabb lesz az eddig használt A6-nál. Az 5S készülék csaknem negyvenszer lesz gyorsabb az első iPhone-nál, amely hat éve jelent meg. Három színben lesz kapható, ezüstben, aranyban és feketében. Lesz benne például újlenyomat-szkenner is.

A 16 gigás változat 199 dollárba, a 32 gigás 299 dollárba, a 64 gigás 399 dollárba kerül majd szintén előfizetéssel.

A két készüléket szeptember 13-ától lehet előrendelni és szeptember 20-ától árulják majd.

Tim Cook bemutatta kedden az Apple új, iOS 7 operációs rendszerét is, amely a vállalatvezető szerint a világ legkeresettebb rendszere lesz. Az iOS7 rendszert szeptember 18-tól ingyen tölthetik le az Apple-felhasználók.

A fejlesztések bemutatása után az Apple-részvények árfolyama 2,4 százalékkal 494 dollárra csökkent a New York-i értéktőzsdén.