eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Még nem tett vallomást a bolgár kamionsofőr

Még nem tett vallomást az a bolgár kamionsofőr, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - mondta ügyvédje, Irinkov D. Mihály

A kamionsofőr jelenleg sokkos állapotban van, így egyelőre nem képes vallomást tenni - mondta az ügyvéd. Hozzátette: védence még neki sem beszélt arról, hogy mi okozhatta a balesetet. Ezzel együtt a hatóságok is vizsgálják a baleset körülményeit.

A bolgár kamionsofőrt vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság. A döntés azonban nem emelkedett jogerőre, mert a kamionsofőr védője fellebbezett.

Az ügyvéd, Irinkov D. Mihály az MTI-nek azt mondta: két héten belül megszülethet a másodfokú jogerős döntés, s abban bíznak, hogy azzal a bíróság házi őrizetbe helyezi védencét.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel azt közölte: a nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a 26 éves bolgár férfit. Tájékoztatása szerint a kényszerintézkedést a megyei főügyészség indítványa alapján rendelték el, amely szerint a cselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, jelenléte az eljárásban csak így biztosítható.

A sofőrt, aki maga is könnyebben megsérült, vasárnap reggel kiengedték a kórházból, a tárgyalás a járásbíróságon volt. Az előzetes letartóztatását büntetés-végrehajtási intézményben tölti.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×