eur:
393.11
usd:
367.41
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Két hazai vasútvonalon is sebességkorlátozást rendeltek el

A nagy meleg miatt sebességkorlátozást rendeltek el a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalnak két, a Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza vasútvonalnak pedig egy szakaszán, a vonatok 10-20 percet késnek - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint a kelebiai vonalon Soroksár és Kunszentmiklós-Tass között óránkénti 50 kilométerre, Kunszentmiklós-Tass és Soltvadkert között pedig óránkénti 60 kilométerre csökkentették a vonatok sebességét. Sebességkorlátozást vezettek be a nyíregyházi vonal Hatvan és Mezőzombor közötti szakaszán is, ott óránkénti 80 kilométerrel közlekednek a szerelvények.

Mind a két vonalon 19 óráig tart a korlátozás - tették hozzá. A tartós hőség miatt hétfőre is tizenöt megyére a legmagasabb fokú, piros, a többi, északkeleti megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az országos tiszti főorvos által kiadott harmadfokú hőségriadó hétfő éjfélig van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×