eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Új divat - Ettől jobban fogynak a borok

A bisztróstílus egyre népszerűbb a világban és Magyarországon - erről is beszéltek az InfoRádió által megkérdezett gasztronómiai szakemberek. A bormagazinban az is elhangzott, hogy a bisztrók elterjedése kedvez a borfogyasztás bővülésének.

Nagyon divatos a bisztróstílus a gasztronómiában - nyilatkozta az InfoRádió bormagazinjában Wolf András, a Ney York Kávéház séfje. Hozzátette: Budapesten is sok bisztró nyit, és ezzel nagyon jó irányba, az érthetőség felé tart a gasztronómia.

Wolf szerint fontos a fine dining, amely olyan a gasztronómia számára, mint a Formula-1 az autóiparnak, ugyanakkor most a bisztróstílus a leginkább trendi, a világban és Magyarországon is. A bisztró lényege a séf szerint az, hogy kimagasló minőségű alapanyagokból érthető, egyszerű, de magas minőségű ételek készüljenek.

A bisztróban egyaránt jól érzi magát a vendég és a szakács is - vélekedik Wolf András. Szerinte a bisztróstílus elengedhetetlen része a lazaság, az improvizáció. A lényeg, hogy a piacon kapható friss alapanyagokból mindig a legjobbat sikerüljön kihozni. Fontos, hogy a vendégek értsék az ételeket, olyan dolgokkal találkozzanak a tányéron, amikkel ők is találkoznak a saját konyhájukban.

Kedvez-e a bisztróstílus a borfogyasztásnak? Erre a kérdésre a séf azt válaszolta, hogy szerinte mindenképpen, ugyanis a bisztró a bor szempontjából is lazább és változatosabb. Ezeken a helyeken napi étlap van, folyamatos a változás, ezért sokféle bort lehet kóstolni, nagyobb lehet a forgási sebesség.

Wolf András a műsorban beszélt az új badacsonyi ételről, a halderelyéről is.

A gasztronómia trendjeiről további információkat találhatnak itt és itt.

Kifinomult egyszerűsödés

A világ gasztronómiai trendjei beérkeznek Magyarországra - mondta a műsorban Váradi-Szabó Balázs, a Baldaszti's Gourmet Bolt üzletvezetője. Szerinte most leginkább a "kifinomult egyszerűsödés" erősödése figyelhető meg, vagyis egyre egyszerűbbek az ételek, mégis mindegyikben van valamilyen érdekesség, ami érdekessé teszi.

Váradi-Szabó Balázs elmondta: egyes vélemények szerint a fine diningnak leáldozott, de ő reméli, hogy ez nincs így.

A szakember hozzátette: kifinomult egyszerűsödés az is, hogy egy ideje milyen sok helyen lehet nagyon jó hamburgereket, vagy például fish & chips-et enni. Váradi-Szabó beszélt arról is, hogy a bor a gasztronómia része, és a legjobb az lenne, ha egy adott borra mindig egy hozzá illő étellel együtt gondolnánk. És fordítva, egy ételhez is társítsunk bort, hiszen a közösen kialakított ízek harmóniájának kellene meghatározónak lennie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×