eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Elképesztő mennyiségű instant tésztát eszünk

Több mint százmilliárd csomag instant tészta fogyott el a világon 2012-ben.

Pontosan 101,4 milliárd csomagolt tésztát fogyasztott az emberiség - közölte a japán Oszaka városában lévő Instant Tészta Világszövetség (WINA) pénteken.

A csúcstartó Kína, ahol 44 milliárd csomagot fogyasztottak el. A képzeletbeli dobogó második helyén Indonézia szerepel: itt 14,1 milliárdot ettek meg. A sorban Japán (5,4 milliárd), Vietnam (5 milliárd), India (4,3 milliárd) és az Amerikai Egyesült Államok (4,3 milliárd) következik.

A nyugat-európai országok közül a legtöbb tésztát Nagy-Britanniában adták el, 340 millió csomagot, míg Oroszországban több mint 2 milliárdot.

"A számok azt mutatják, hogy az instant tészta alapélelmiszerré vált. Arra számítunk, hogy a fogyasztás mértéke tovább növekszik, elsősorban a fejlődő országokban" - mondta el Norio Sakurai, a WINA munkatársa.

A szövetséget 1997-ben alapította Ando Momofuku, az instant tészta feltalálója. A szövetség oszakai székhelyén instanttészta-múzeum is működik.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×