eur:
394.36
usd:
370.47
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Amit a nők a fodrásznál szeretnek, azt a férfiak a toaletten űzik

A nők szívesen olvasnak a fodrásznál, a férfiak a toaletten - derült ki egy ötezer fő megkérdezésével végzett német felmérésből, amelyet az olvasás keddi világnapja alkalmából készítettek.

A megkérdezett nők 12,4 százaléka válaszolta azt, hogy nagyon gyakran vagy gyakran olvas könyvet a fodrásznál ülve. A férfiaknak csak a hat százaléka üt fel egy kötetet a hajnyírásra várva, viszont 15,6 százalék szívesen visz magával könyvet a mellékhelyiségbe. A nőknél 10,6 százalék ez az arány.

A legkedveltebb hely az olvasásra a fotel: a megkérdezettek 71,1 százaléka olvas gyakran vagy nagyon gyakran ott. A második legnépszerűbb hely 57,8 százalékkal az ágy, míg a harmadik a szabad levegő: 52,6 százalék olvas szívesen a kertben, az erkélyen vagy egy parkban. A tömegközlekedési eszközök, a medence vagy strand, az orvosi váró, a fürdőkád szintén szerepel a listán, csakúgy mint a kávézók és az éttermek.

Németországban nemcsak a nők és a férfiak olvasási szokásai, hanem a tartományok között is érdekes különbségek mutatkoztak: Brémában például a 13 százalékos szövetségi átlagot jócskán meghaladó arányban majd' minden negyedik ember szívesen olvas a mellékhelyiségben. Berlinben minden második ember szívesen vagy nagyon szívesen merül bele egy könyvbe valamely tömegközlekedési eszközön utazva, míg országosan csak 26 százalék ez az arány. Szász-Anhalt tartományban 37 százalék olvas szívesen a rendelőben várva. Németország egészét tekintve csak 25 százalék van így ezzel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×