Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elégedetlenek vagyunk az utak állapotával

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A világ felnőtt lakosságának többsége elégedett az utak állapotával, Magyarországon azonban a többség szerint túl sok az úthiba. Ez derül ki a Gallup csaknem 150 országban készült kutatásából.

A Gallup kutatása szerint nemzetközi szinten az emberek 59 százaléka elégedett a helyi utak állapotával. Ázsiában a legmagasabb, 66 százalékos az elégedettek aránya, míg a Szahara alatti afrikai övezetben és a volt szovjet tagországokban a legalacsonyabb, 36-36 százalék ez az arány. A Gallup kutatói Európában 61, a Közel-Kelet és Észak-Afrika térségében 49 százalékos elégedettségi átlagot mértek.

Országos bontásban nézve elmondható, hogy százalékos aránnyal az Egyesült Arab Emírségek lakói a legelégedettebbek, de 87 százalékos értékeikkel Luxembourg és Hongkong is kiugróan jó helyzetben van. E három országon kívül 80 százalék fölötti az elégedettek aránya Hollandia, Szingapúr, Ausztria, Thaiföld, Kambodzsa és Dél-Korea esetében is.

A maga 31 százalékos értékével Magyarország a lista másik végén helyezkedik el olyan országok társaságában, mint Haiti és Lengyelország, valamint Sierra Leone és Oroszország. Az adatok tanúsága szerint mintegy 20 országban 30 százalék alatti az elégedettek aránya. Ezek között találni Bulgáriát , Ukrajnát és Irakot is. A lista végén 14 százalékos aránnyal Togo található.