eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma

Hogyan neveljünk "zöld" gyereket?

Gyermekeik jövője érdekében szeretnének környezetbarát módon élni az amerikai szülők; de a többség pénz- és időhiányra, valamint kényelmetlenségre hivatkozva nem törődik a zöld szempontokkal.

Talán a szülők érzik leginkább sürgetőnek, hogy a környezetet megóvják a jövő generációi számára. Ezt támasztja alá TODAY Moms/iVillage ezer amerikai szülő megkérdezésével készült vizsgálatának eredménye, amely szerint a gyermekesek 63 százaléka jobban aggódik a környezet állapota miatt, mióta családot alapított.

Ennek okán a szülők próbálnak is zöld életmódot folytatni, de sokuknak van bűntudata, amiért nem tesznek meg mindent, ami lehetőségükben áll. A válaszadók 94 százaléka vélte úgy, többet is tehetne a környezet védelme érdekében - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

Ha tehetnék, miért nem teszik? Minden második szülő pénzhiányra hivatkozva hátrál ki a felelősség alól, ötből egy időhiányra panaszkodik, és szintén ötből egy kényelmi szempontokkal érvel.

A vizsgálat rákérdezett, milyen környezetkárosító szokásoktól szeretnének megszabadulni a válaszadók. Sokan a műanyagszatyrok használatát, mások az eldobható pelenkák mennyiségét szeretnék csökkenteni, de számosan úgy vélik, jobb lenne, ha kevesebbet használnák az autójukat.

A hiányosságok ellenére van, amire odafigyelnek az apák és anyák. A megkérdezettek 82 százaléka igyekszik megtanítani gyermekét arra, miért fontos az újrahasznosítás, és miért célszerű kevesebb energiát használni. Minden második szülő figyelmezteti gyermekét, hogy ne vásároljanak olyan termékeket, amely rövid úton a szemetesbe kerül, harmaduk pedig beszél a gyerekekkel a globális felmelegedés problémájáról és a környezet védelmének fontosságáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×