Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hinné, hogy milyen kevés pénzből meg lehet kerülni a Földet?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kellenek vagyonok egy világ körüli úthoz: egy német televízió riportere mindössze 960 euróból és 52 centből (254 434 forintból) utazta körbe a Földet.

Thomas Niemietz útja 36 napig tartott, ezalatt repülővel, vonattal, busszal vagy éppen csapatszállítóval hagyta háta mögött a kilométereket öt földrészen. Az SWR német tartományi közszolgálati televízió riportere izmainak erejét kerékpáron és gyalog tette próbára, összesen 49593,38 kilométert tett meg.

A különleges túra az ARD német közszolgálati csatorna Mobil ember című tematikus hetének része volt. Az újságíró a fapados utazás lehetőségeit vette górcső alá, célja az volt, hogy ezer euróból 40 nap alatt megkerülje a Földet. A témával kapcsolatos műsorokat, beleértve a riporter kalandos útjáról készült filmet május végén sugározza a tévé.

Noha útközben úgy tűnt, hogy kifogy a pénzből, a végén még maradt is némi tartaléka. Egy Sydneyből Hawaiira, majd onnan az Arizonai Phoenixbe tartó repülőutat követően már csak 75 euró és 48 cent csörgedezett a zsebében. Ám közbeszólt a szerencse: egy világszerte jelenlévő teherszállító légitársaság, amely az interneten nyomon követte Niemietz útját, e-mailen "állást ajánlott" a riporternek: futárként Phoenixből Miamiba, majd onnan Düsseldorfba repülhetett.

"Õrület! Nem gondoltam volna, hogy ilyen kevés pénzből és ilyen rövid idő alatt megkerülhetem a Földet" - mondta az újságíró, megjegyezve, hogy szerencsés véletlenek nélkül persze aligha ment volna.