eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hinné, hogy milyen kevés pénzből meg lehet kerülni a Földet?

Nem kellenek vagyonok egy világ körüli úthoz: egy német televízió riportere mindössze 960 euróból és 52 centből (254 434 forintból) utazta körbe a Földet.

Thomas Niemietz útja 36 napig tartott, ezalatt repülővel, vonattal, busszal vagy éppen csapatszállítóval hagyta háta mögött a kilométereket öt földrészen. Az SWR német tartományi közszolgálati televízió riportere izmainak erejét kerékpáron és gyalog tette próbára, összesen 49593,38 kilométert tett meg.

A különleges túra az ARD német közszolgálati csatorna Mobil ember című tematikus hetének része volt. Az újságíró a fapados utazás lehetőségeit vette górcső alá, célja az volt, hogy ezer euróból 40 nap alatt megkerülje a Földet. A témával kapcsolatos műsorokat, beleértve a riporter kalandos útjáról készült filmet május végén sugározza a tévé.

Noha útközben úgy tűnt, hogy kifogy a pénzből, a végén még maradt is némi tartaléka. Egy Sydneyből Hawaiira, majd onnan az Arizonai Phoenixbe tartó repülőutat követően már csak 75 euró és 48 cent csörgedezett a zsebében. Ám közbeszólt a szerencse: egy világszerte jelenlévő teherszállító légitársaság, amely az interneten nyomon követte Niemietz útját, e-mailen "állást ajánlott" a riporternek: futárként Phoenixből Miamiba, majd onnan Düsseldorfba repülhetett.

"Õrület! Nem gondoltam volna, hogy ilyen kevés pénzből és ilyen rövid idő alatt megkerülhetem a Földet" - mondta az újságíró, megjegyezve, hogy szerencsés véletlenek nélkül persze aligha ment volna.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×