eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma

Kora nyári időnk lesz húsvétkor

A péntek hátralévő részében is kellemes napos időre lehet számítani, a hétvégén is hasonló időjárás lesz, helyenként lehetnek csak záporok - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken jobbára napos, száraz idő várható, csak néhol jelennek meg gomolyfelhők az égen. A hőmérséklet a kora nyarat idézi - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia.

Az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa hozzátette: szombaton már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de csapadékra nem kell számítani. A légmozgás mérsékelt marad, és folytatódik a kellemes tavaszi idő. A hajnali 6-9 fokról általában 24-re emelkedik a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap a délebben fekvő tájakon várható több napsütés, északon már többször megnövekedhet a gomolyfelhőzet, itt előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Front ugyan továbbra sem lesz felettünk, de egy magassági hideg légörvény miatt húsvét hétfőn még sok lesz a felhő. Északon többfelé, délen elszórtan várható zápor, zivatar.

A következő napokban a gomolyfelhő-képződés mellett egyre több lesz a napsütés, és egyre kevesebb helyen kell csapadékra számítani. Bár kissé gyengül a felmelegedés, a hőmérséklet így is meghaladja majd egy-két fokkal az ilyenkor szokásosat - mondta Jenki Szilvia.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×