Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kora nyári időnk lesz húsvétkor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A péntek hátralévő részében is kellemes napos időre lehet számítani, a hétvégén is hasonló időjárás lesz, helyenként lehetnek csak záporok - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken jobbára napos, száraz idő várható, csak néhol jelennek meg gomolyfelhők az égen. A hőmérséklet a kora nyarat idézi - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia.

Az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa hozzátette: szombaton már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de csapadékra nem kell számítani. A légmozgás mérsékelt marad, és folytatódik a kellemes tavaszi idő. A hajnali 6-9 fokról általában 24-re emelkedik a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap a délebben fekvő tájakon várható több napsütés, északon már többször megnövekedhet a gomolyfelhőzet, itt előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Front ugyan továbbra sem lesz felettünk, de egy magassági hideg légörvény miatt húsvét hétfőn még sok lesz a felhő. Északon többfelé, délen elszórtan várható zápor, zivatar.

A következő napokban a gomolyfelhő-képződés mellett egyre több lesz a napsütés, és egyre kevesebb helyen kell csapadékra számítani. Bár kissé gyengül a felmelegedés, a hőmérséklet így is meghaladja majd egy-két fokkal az ilyenkor szokásosat - mondta Jenki Szilvia.

Hanganyag: Szabó Gergõ