eur:
393.88
usd:
368.57
bux:
66444.41
2024. április 25. csütörtök Márk

A fiatalok jobbnak ítélik saját anyagi helyzetüket, mint az országét

A fiatalok jobbnak ítélik saját anyagi helyzetüket, mint az országét - ez derül ki a Xallis Consulting idei első negyedéves Ifjúsági Jóléti Index kutatásából.

A megkérdezettek saját anyagi helyzetüket mínusz 12-es, míg az országét mínusz 58-as szintűnek látják. Az 500 fős, országos, 14-25 éves lakosságra kiterjedő reprezentatív kutatás mínusz 100-tól plusz 100-ig terjedő skálán mérte a fiatalok véleményét saját személyes anyagi helyzetükről.

A mínusz 100-as érték jelentése rendkívül kedvezőtlen, míg a plusz 100-asé kiváló anyagi helyzetre utalt.

A közlemény idézi Győri Dávidot, a Xallis Consulting ügyvezető igazgatóját aki úgy vélekedett: "az Ifjúsági Jóléti Index azt mutatja, hogy a 14-25 évesek sokkal jobbnak ítélik saját anyagi helyzetüket, mint az országét. Figyelmeztető jel azonban, hogy az életkor előre haladtával érzékelhetően romlik a kép, még a fiatalok csoportján belül is. A 14-17 évesek IJ index mutatószáma mínusz 10-es, míg a 22-25 éveseké már mínusz 14-es."

Az elemzők szerint már fiatal korban megmutatkozik a magyar férfiak hajlama a pesszimizmusra: a 14-25 éves lányok IJ indexe mínusz 8-as, míg a fiúké mínusz 16-os.

A kutatás alapján ismét megerősítést nyert az a korábban is ismert tény, hogy a hazai fiatalok széles körben és nagymértékben nyitottak a pénzügyi ismeretek befogadására; sőt igénylik is azokat. A több pénzügyi ismeret, tudás ugyanis az egyik fontos olyan elem, amelyben saját anyagi jólétük kulcsát látják.

pénzintézetek számára, és a pénzügyi ismeretek, a pénzintézetek üzenetei nem a számukra megfelelő kommunikációs csatornákon és stílusban kerülnek megfogalmazásra.

A kutatásból az is kitűnt, hogy egyre korábbra kerül az első számlanyitás időpontja: a 14-25 évesek 82 százaléka már rendelkezik legalább egy bankkapcsolattal.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×