eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így gyógyítják macskamódszerrel a cukorbetegséget és az asztmát

Szokatlan módon próbálták meg kezelni a cukorbetegséget, illetve az asztmát osztrák kutatók, és a kísérlet meg is hozta az első eredményeket. Azt már régen megállapították, hogy az alvó macska dorombolása javítja a vérkeringést, ez pedig képes orvosolni néhány kellemetlen kórt. Az újonnan alkalmazott terápiával adott esetben megmenthető a diabéteszes páciens attól, hogy amputálni kelljen a lábujjait - számolt be az osztrák News honlapja.

Egy graz-i kutatócsoport azt a régi feltételezést vette alapul, hogy a pihenő macska testéből sugárzó berregő hang segít a betegeknek a gyorsabb gyógyulásban. A csapat három tagja, Fritz Florian, Kurt Pinter és Günter Stefan a rendhagyó terápiához egy biogyógyászati műszert, egyfajta "doromboló-készüléket" fejlesztett ki. Sikerrel kezeltek ezzel hát-, ízület- és derékfájdalmakat, emellett enyhítették olyan légúti megbetegedések tüneteit, mint például az asztma, miután sikerült a vér oxigénellátását növelni, így a páciensek ismét szabadon lélegezhettek a terápia után.

Fájdalomcsillapító dorombolás

Élsportolóknak szintén ajánlják a készülék használatát. A kutatók szerint a műszerrel enyhíthető a sérült testrészek fájdalma, továbbá segíthet nagyobb terhelések után az izmok és a keringés regenerálódásában. Ugyanígy több muzsikus is élvezheti a módszer áldásos hatását. Például zongoristák vagy csellisták kezelhetik vele erős igénybevételnek kitett ujjaik ízületeit.

Szintén segíthet a kezelés azoknak, akiknek ízületi fájdalmai támadtak hosszú irodai munka után a számítógép billentyűzetének és az egérnek a használatától. A kutatók szerint az terápia első eredményei már öt-tíz kezelés után jelentkezhetnek. Így, állítják a tudósok, a "doromboló-készülék" a hagyományos gyógyítás időtartamát is lerövidítheti. További kedvező hatás, hogy akár a teljes elhagyásig csökkenthetik a fájdalomcsillapító gyógyszerek szedését a terápia alatt - hívta fel a figyelmet az osztrák tudóscsoport.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×