Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fél percen belül gépel be egy sms-t a világ leggyorsabb kezű mobilozója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kevesebb mint 30 másodperc kellett egy brit nőnek ahhoz, hogy egy 26 szavas, viszonylag bonyolult angol szöveget begépeljen a mobiljába - ezzel a teljesítményével akár a Guinness rekordok könyvébe is bekerülhet, ha hitelesítik.

A Serrasalmus és a Pygocentrus rendjébe tartozó éles fogú piranhák a legvérengzőbb édesvízi halak a világon, valójában azonban csak nagyon ritkán támadnak emberre - ezt a szöveget angolul kellett begépelnie annak a brit nőnek, akinek sikerült megdöntenie az sms-ezés nem hivatalos világcsúcsát.

Melissa Thompson a 26 szavas angol szöveget mindössze 25,94 másodperc alatt pötyögte be mobiljába, amely eredmény 9,6 másodperccel jobb, mint az eddigi csúcs.

Az angliai Salfordban élő nő elárulta titkát: Samsung érintőképernyős készülékén egy speciális program van, amelynek segítségével úgy tud üzeneteket írni, hogy a billentyűzetről nem kell felemelnie az ujját.

Az előző rekordot is ilyen telefonról érték el: idén márciusban ugyanezt a szöveget egy amerikai férfi 35.54 másodperc alatt gépelte be.

Régebben naponta 40-50 sms-t is küldtem a barátomnak, így mindketten tudtuk, hogy gyorsan gépelek. De amióta összeköltöztünk és állásom lett, nem küldtem olyan sok üzenetet, így az ujjaim eléggé berozsdásodtak. Meglepett, hogy én tudok a leggyorsabban sms-t írni - nyilatkozta nem mindennapi rekordja után a villámujjú nő.