eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Új dunai híd építését is tervezik Budapest közelében

Egyebek mellett a hatos úthoz történő közvetlen csatlakozás kiépítését, egy új dunai híd létesítését, illetve a Téglagyári-völgy hasznosítását és összekapcsolását egy kikötővel teszi lehetővé Százhalombattán a városfejlesztési dokumentumok módosítása - közölte a település független polgármestere.

E fejlesztések révén Százhalombatta várhatóan maga mögött hagyhatja zsákszerű elzártságát, új munkahelyek létesülnének, fellendülnének a vállalkozások, nőne a szolgáltatások köre, illetve a helyi adóbevétel, emelkednének az ingatlanárak - emelte ki Vezér Mihály. Az úthálózat kiépítésével párhuzamosan tervezik az úgynevezett Téglagyári- völgy turisztikai célú hasznosítását is. Egyes elképzelések szerint egy új kikötőből is megközelíthető kalandparkot alakíthatnának itt ki. A nagyszabású beruházások megkezdése a jövő év közepére- végére A helyi képviselő-testület nemrégiben megadott "zöld jelzésére" azért is volt szükség, mert a százhalombattai Temperáltvizű Halszaporító és Kereskedelmi Kft. (TEHAG) új tulajdonosi köre olyan nagyszabású logisztikai, kereskedelmi központ kiépítését tervezi, ehhez a városfejlesztési terveknek is igazodniuk kell - tette hozzá.

Vezér Mihály elmondta, hogy a TEHAG új tulajdonosai a tervek szerint közvetlen csatlakozást építenek ki a város és a 6-os út között, így a kereskedelmi fejlesztések nyomán megnövekedett forgalmat az új csomópont felé terelik. A polgármester szerint a megépülő új útvonal segít abban, hogy a hosszútávú európai közlekedésfejlesztési terv részét képező - az Észak- Európát az Adriával összekötő - úgynevezett C4-es korridort is "kihasználva" lendületes fejlődésnek induljon a város.

Magyarázatképpen megjegyezte: ha Magyarország csatlakozik a C4-hez - melynek része lesz az M6-osba befutó M11-es autópálya-, 4-5 éven belül megépülhet egy új Duna híd az erőmű és a város között.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×