eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lövöldözés Alsóörsön: elhagyhatta a kórházat a megsérült férfi

Elhagyhatta a kórházat vasárnap az a 25 éves zalaegerszegi fiatalember, aki az alsóörsi lövöldözésben szenvedett sérüléseket - közölte a veszprémi kórház baleseti sebészetének ügyeletes főorvosa.

Közlése szerint nem a mentők, hanem a szülők szállították haza személykocsival a szerdai lövöldözésben megsérült férfit.

Rácz Jenő, a kórház főigazgatója korábban úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a fiatalembert két lőtt sérüléssel, súlyos, de nem életveszélyes állapotban szállították Alsóörsről szerdán éjszaka a kórházba, ahol azonnal megműtötték.

Mint elmondta: két lövéses "bemeneti nyílást" láttak el az orvosok, s szerencsére a lövedékek nem értek létfontosságú szervet. Rácz Jenő szerdán még úgy vélte, hogy ha komplikációk nem lépnek fel, egy hét múlva távozhat a fiatalember a kórházból.

A fiatalember olyan ütemben gyógyult, problémamentesen, hogy már vasárnap haza lehetett engedni - mondta az ügyeletes főorvos.

Alsóörsön, a 71-es balatoni főúton szerdára virradóra szolgálat közben lelőtték Gamauf János, 29 éves balatonalmádi rendőrt, s halálos lövés érte Németh Ádám 21 éves alibánfai (Zala megye) főiskolást is, aki annak az autónak a hátsó ülésén foglalt helyet, amelyet a rendőr igazoltatásra megállított.

Németh Ádám mellett hátul, középen ült az a fiatalember, akit szintén lövések értek, s vasárnap már távozhatott a veszprémi kórházból.

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség, illetőleg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított férfi öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől mintegy 5-6 kilométernyire találták meg az autójában, Alsóörs és Felsőörs között egy cserjés, bokros területen.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×