Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Azonosították a harmadik, Horvátországban idén elhunyt magyart

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bizonyossá vált, hogy annak a magyar férfinak a holttestét találták meg hétfőn a Dráva horvátországi szakaszán, aki a múlt héten tűnt el a folyóban. Õ volt idén a harmadik magyar állampolgár, aki Horvátországban hunyt el.

Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul az MTI-nek szerdán elmondta: a család azonosította a még hétfőn megtalált holttestet. A nap folyamán megtörténik a boncolás is, hogy a halál pontos okát meg tudják állapítani.

A konzul közölte: a Baranya megyei férfi volt idén a harmadik magyar állampolgár, aki Horvátországban hunyt el. Az elmúlt hónapokban egy férfi búvárbalesetben veszítette életét az Adrián, egy idősebb asszony pedig szívinfarktusban halt meg tengerparti nyaralása során.

Szombaton reggel adták hírül a horvát hatóságok, hogy 13 magyar kajakozó, akik Barcstól indultak el csütörtökön a Dráván, Répás közelében, egy szigeten akartak éjszakázni. Társuk, egy 56 éves - mint később kiderült szívbeteg - Baranya megyei férfi ekkor hagyta el a táborhelyet, tűzifáért indult, de nem tért vissza.

A rendőrök helyi horgászok, valamint a kajakozó társainak, feleségének és lányának közreműködésével pénteken reggel kezdték el a kutatást, amelybe szombaton és vasárnap búvárok is bekapcsolódtak. A részvevők a magyarországi Barcshoz közeli Kriznicáig fésülték át a folyó meglehetősen nehezen megközelíthető szakaszait és partjait, de miután a háromnapos keresés nem vezetett eredményre, vasárnap délután befejezték az intenzív kutatást.

Hétfőn délelőtt, nem messze Répástól és az eltűnés helyszínétől egy horgász talált rá az ágak között a vízfelszínen lebegő holttestre.