Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Időjárás: ez várható vasárnap estig

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vasárnap a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, vasárnap megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet.

Szombaton délen és keleten jobbára erősen felhős lesz az ég, és ott többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Másutt a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, és csak jelentéktelen zápor lehet.

Éjszaka délen és keleten is csökken a felhőzet, és nagyrészt kevés lesz a felhő. Vasárnap a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, vasárnap megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 fok között alakul, de az Északi-középhegységben gyenge fagy is valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 fok körül várható.

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nyugati, északnyugati részén többközéppontú ciklon örvénylik, a Kelet-európai-síkság felett ugyanakkor magasnyomás figyelhető meg.

A ciklonrendszer észak-déli irányban hosszan elnyúló frontrendszere mentén erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, északon havazás is előfordul. A magasnyomás területén ezzel szemben napos, száraz idő a jellemző.

Északon, északkeleten továbbra is téliesen hideg van, arrafelé még napközben is fagypont alatti a hőmérséklet. Dél, délnyugat felé haladva azonban egyre melegebb az idő, a Mediterráneumban a délutáni órákban többfelé 20 fok fölötti értéket mérnek.

A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig az említett frontrendszer alakítja, amelynek hidegfrontja mögött vasárnap már szárazabb, hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk.