eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kevesebbet hiányzik a gyerek, ha nem kell korán iskolába mennie

Kevesebb lett a hiányzás Nagy-Britanniában abban az iskolában, amelyben engedélyezték, hogy a diákok későbbre, délelőtt tízre járhassanak.

Egy North Tyneside-i középiskolában vezették be még tavaly októberben, hogy a 800 tanuló tovább alhasson. A statisztika szerint a hiányzás 8 százalékkal kevesebb lett, a tartós hiányzás pedig 27 százalékkal csökkent, vagy rövidült.

Az eredményeket most brit tudósok - többek közt neurológusok - vizsgálják. Egy korábbi tanulmány szerint a középiskolások biológiai órája alapján délután szellemileg bonyolultabb dolgokra is képesek, mint délelőtt.

A továbbalvást pedig nem lustaság diktálja, hanem a kamaszok biológiai órájának átállítódása - idézte Till Roenneberg alváskutatót a BBC.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×