eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Michael Jackson orvosa felfüggesztette az újraélesztést egy tanú szerint

Michael Jackson magánorvosa elkezdte ugyan a cardiopulmonalis újraélesztést (CPR) a haldokló popsztáron, de felfüggesztette azt, és nem hívta azonnal a mentőket, hogy legyen ideje összegyűjteni a szobában a gyógyszeres fiolákat. Ezt állítja Jackson logisztikai igazgatója a nyomozóknak tett vallomásában.

Alberto Alvarez vallomásának másolatához hétfőn jutott hozzá az amerikai hírügynökség. Jackson még élt, amikor a magánorvos, Conrad Murray hívására Alvarez az ágyához ért, és segített az orvosnak az újraélesztésben.

Murray ellen február elején vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés címén, mert bevallása szerint erős klinikai altatószerrel, propofollal kezelte az álmatlanságban szenvedő sztárt. Szakértők szerint azonban a propofolt csak nagyon súlyos esetekben (öngyilkosság, gyilkosság vagy baleset) szabad otthon alkalmazni. Ráadásul megállapították, hogy Jackson esetében az infúzió útján alkalmazott propofolt nem megfelelő körülmények között és gondossággal kötötték be. A toxikológiai vizsgálat során egy nagy műtétnél szokásos mennyiségű propofolt találtak Jackson szervezetében.

Murray tehát feltehetőleg megpróbálta eltüntetni az emberöléshez vezető gondatlansága bizonyítékait.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×