eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az internetezők az adathalászoktól félnek a leginkább

Az internethasználók legnagyobb félelme az, hogy virtuális identitás-tolvajok áldozatául eshetnek - derült ki a University of London Information Security Group munkatársai felméréséből, amelyet az Egyesült Királyság internet használói körében végeztek a személyes adataik hozzáférhetőségével kapcsolatos attitűdjeikről.

A mintegy 1000 fő részvételével, fele-fele arányban nők és férfiak megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint a válaszadók legfőbb aggodalma a személyes információikkal való visszaélés volt - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

Ezek közül a leginkább a pénzügyekkel kapcsolatos visszaélések, a személyes adatok nyilvánosságra kerülése, illetve annak a lehetősége miatt aggódnak, hogy az egyéneket vagy cégeket hamis színben tüntetik fel. A felmérés szerint a nem, az internetezési tapasztalat hossza, illetve iskolázottság mind olyan változók, amelyek hatással vannak a visszaélésekkel kapcsolatos aggodalom mértékére.

Összességében az internetes oldalak forgalmának és felhasználóinak nyomon követését a megkérdezettek 43 százaléka inkább károsnak, mintegy 40 százaléka egyaránt hasznosnak és károsnak tekinti. Csak nagyon kevesen gondolták úgy, hogy az ilyen adatok követhetősége az online közösség hasznára válhat.

Személyesen még nem tapasztalták

Bár a megkérdezettek nagy része személyesen nem tapasztalt még visszaélést a személyes adataival kapcsolatban, de sokan hallottak vagy olvastak már az interneten összegyűjtött személyes információk rosszindulatú felhasználásról. A válaszadók 45 százaléka viszonylag gyakran, 16 százaléka gyakran, 32 százaléka alig néhány alkalommal értesült visszaélésekről. Csupán 4 százalékuk nem hallott még soha erről a problémáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×