eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kiszélesítik a Margit híd budai hídfőjét

Kiszélesítik a Margit hidat a budai hídfőnél, a munkálatok miatt a hétvégén lezárják a forgalom elől a budai felső rakpartot - közölte a felújítást végző Mh 2009 konzorcium.

A budai hídfőnél eggyel több, három lehajtó sávot alakítanak ki, ezzel próbálják meg az eddigi dugókat megszüntetni - olvasható a közleményben.

A tartógerendák beemelését március 20-án éjjel kezdik, majd másnap is folytatják. A nyolc darab, egyenként 22 méter hosszú, 17 tonnás gerenda beemelését várhatóan hétfőre virradóan fejezik be, emiatt szombaton 23 órától hétfő hajnali 5 óráig lezárják a budai felső rakpartot az autósok elől.

A nyolc hídgerendát a már meglévő 25 mellé emelik be, majd betonacéllal rögzítik egymáshoz.

A szélesítés miatt az Árpád fejedelem útján forgalmi változás lép életbe, amely az autóbuszok forgalmát is érinti, míg a budai alsó rakpart forgalmi rendje nem változik. Az autósok északi irányba a Bem rakpart - Csalogány utca - Horváth utca - Bem utca - Tölgyfa utca - Margit körút - Török utca - Üstökös utca - Árpád fejedelem útja irányába tehetnek kitérőt. Az északról dél felé haladók az Árpád fejedelem útja - Üstökös utca - Török utca - Margit körút vagy Bem utca - Fő utca vagy Horváth utca - Csalogány utca - Fő utca útvonalon haladhatnak. Az autóbuszok a Bem utca - Fő utca útvonalon járnak.

A budai oldali felhajtósávot is kiszélesítik majd egy sávval, de azt csak a rekonstrukció második ütemében végzik el.

A felújítás határidejéről továbbra is vita van a kivitelező és a megrendelő Fővárosi Önkormányzat között. A konzorcium azt kéri, hogy az eredeti, 2010. augusztus 21-i határidő decemberre módosuljon, ekkortól lehetne használni a hidat, de a teljes felújítás 2011 márciusa helyett csak 2011 nyarán fejeződne be.

A Margit híd felújítását tavaly augusztus 21-én kezdték el, akkor zárták le a forgalom elől az átkelőt. A felújításról szóló szerződést augusztus 10-én írta alá a Fővárosi Önkormányzattal a kivitelező Közgép-Strabag és az A-Híd Zrt. által alkotott konzorcium.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×