eur:
394.24
usd:
369.86
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Csütörtöktől vége a márciusi télnek - akár 20 fok is lehet!

Ma helyenként kisebb hózáporokra is lehet számítani, ez azonban az enyhe időjárás miatt gyorsan elolvad - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos hozzátette: hétvégén 15 fok feletti értékekre lehet számítani.

Az átvonuló frontok miatt mozgalmas az időjárás. Az északi területeken 2-4 centiméter hó hullott, amely azonban gyorsan olvad a fagypont feletti hőmérséklet miatt - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vadász Vilmos hozzátette: bár napközben még előfordulhat hózápor, az ország jelentős részén már nem várható csapadék.

A hét közepétől jelentős felmelegedésre lehet számítani, és az utolsó napokban az ország egyes részein a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet, vagyis kifejezetten enyhe, igazi tavaszi idő lesz.

Csütörtökön és pénteken még csapadékra sem kell számítani, a hétvégén azonban ismét mozgalmasabb lesz az időjárás, és csapadék is lesz, sőt vasárnap viharos széllökések is előfordulhatnak.

A meteorológus szerint március végéig a nappali legmagasabb hőmérséklet 10 fok alá már nem süllyed, és éjszakai fagyokra sem kell majd számítani, bár a következő napokban még fagyhat éjszaka.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×