eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma

Kéthetente új vért kap a különös betegségben szenvedő kisfiú

Minden második héten vérátömlesztésre van szüksége annak az angol kisfiúnak, aki egy rendkívül ritka betegségben szenved. Az orvosok szerint már csak a csontvelő-átültetés mentheti meg a gyerek életét.

Jamie Andrews egy különösen ritka genetikai rendellenességben, az úgynevezett Diamond-Blackfan anémiában szenved, s emiatt minden második héten vérátömlesztésre szorul. Az új vér nélkül ugyanis a négyéves kisfiú kómába esne és meghalna.

Mindössze hét hetesen kapta az első transzfúziót, miután az orvosok felfedezték, hogy túl gyorsan ver a szíve. Két évesen diagnosztizálták nála a betegséget.

Normális esetben a szervezet vasat használ a vörösvértestek előállításához, de annak a szervezetében, akinek Diamond-Blackfan anémiája van, nem termelődik új vérsejt, mert a vas beépül, éppen ezért a betegnek - így Jamie-nek is - állandó gyógyszeres kezelésre van szüksége, hogy csökkenjen szervezetében a vas mennyisége.

Az angliai Folksworth-ben élő Jamie az orvosok szerint már olyan súlyos állapotban van, hogy az egyetlen esélye a csontvelő-átültetés, ám addig is minden második héten vérátömlesztésre van szüksége.

Édesanyja a Daily Mail napilapnak nyilatkozva elmondta,  megpróbálnak normális életet biztosítani Jamie számára, aki már óvodába is jár, igaz, emiatt rengeteg immunerősítő oltást kellett kapnia, nehogy a többiektől elkapjon valami fertőzést.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×