Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Keresd a nőt! Õk ugyanis jobban bánnak a pénzzel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ugyan sokként érheti a feleségüket költekezéssel vádló férjeket, de egy brit tanulmányból kiderült, hogy a nők bizony jobban bánnak a pénzzel mint a férfiak. Éveken át a nőket gondolták a nagy költekezőknek, akik ruhákra szórják pénzüket, pedig a férfiak hajlamosabbak a meggondolatlan költekezésre.

A felmérés szerint a nők figyelemmel kísérik költekezésüket és kevésbé hajlamosak adósságba verni magukat kölcsönök vagy hitelkártyák révén. A férfiak ezzel szemben hajlamosak figyelmen kívül hagyni adósságaikat, és megfeledkeznek a számlák rendezéséről - számolt be internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit napilap (www.telegraph.co.uk).

A Lovemoney.com által háromezer brit nő és férfi részvételével végzett kutatásból kiderült: a férfiak hitelkártyáját átlagosan 2176, a nőkét ellenben csak 1987 font terheli. A férfiak rendszerint különféle kütyükre költik pénzüket, az ehhez szükséges összeget általában hitelből fedezik.

A megkérdezett férfiak negyede ismerte be, hogy gyakran késve fizeti be, vagy teljesen megfeledkezik a hitel törlesztéséről. A nők körében csak 17 százalék követi el ezt a hibát.

"Éveken át a nőket gondolták a nagy költekezőknek, akik ruhákra szórják pénzüket" - mondta a pénzügyi internetes oldal képviselője. "Most azonban úgy tűnik, a férfiak is megérik a pénzüket, ha anyagi helyzetükről van szó. A nők viszont megtanulták, hogy kezeljék pénzügyeiket" - tette hozzá a szakember.