Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Négy hülye magyar elindult a világ végére\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A veteránautózás Győzikéje, azaz Csikós Zsolt az internetes újságírás történetének egyik leghosszabb cikkében összegzi a svédországi autós kalandot.

Négy hülye és a guruló krumpli esete - ezzel a címmel közli a Totalcar Csikós Zsolt hosszú írását. A cikkben a szerző a "Domsjö expressz" történetét, azaz a Mercedes Ponton hazahozatalára szervezett expedíció kalandjait meséli el.

"Mi a francnak megy el a világ végére négy magyar tök? Hogy Mercedest vegyenek. De ebbe az egy hétbe sok ember teljes élete belefért volna... Összefoglalás, nem röviden" - kezdődik az írás.

Én, Csikós Zsolt, a fő lúzer, hihetetlenül felesleges és a normális emberek által rendkívül könnyen támadható cikornyákkal eljutottam oda, hogy a családi flottából nem hiányozhat egy közel ötvenéves Mercedes. A történet ezzel, pontosabban az internetes licittel kezdődött.

És mi a vége? Az öreg Merci, ha nehezen is, de hazakerül.

"Hazáig Karesz tolja, én megint elájulok - fejezi be a sztorit Csikós -. Rohadt fáradtak vagyunk. Margó négy tonna pörkölttel és pácolt oldalassal vár, én döntök két kupica páleszt, mindjárt szebb a világ. Még feljönnek Budapestre, hogy a házunk elől elvigyék Karesz 126-os Mergáját, én meg éjjelig pakolok széjjel, önkívületben. Közben megtalál egy utcában lakó kommentelőnk, Balchee74, bejön a garázsba, üveg bort ad át, velkám hóm, gyorsan távozik, empátia a köbön. Jólesik, baromira, bár már nem nagyon tudom mutatni, kicsit elnyűttek az arcizmaim is."