eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György

"Lazán" kezelik a laptopokat a hírszerzésnél

Nyoma veszett harmincöt laptopnak a brit kormány fő lehallgató központjánál (GCHQ) - állapította meg egy parlamenti bizottság, amely elfogadhatatlan mulasztásnak nevezte, hogy a központ alkalmazottai "lazán" tartják számon felszerelésüket.

A brit parlament hírszerzési és biztonsági kérdésekkel foglalkozó bizottsága a titkosszolgálatok működéséről készített éves jelentésében közölte, egy 2008-as vizsgálat 35 laptop hiányát derítette fel a központnál. Közülük három számítógépen szigorúan titkos információkat is tárolhattak.

A bizottság szerint a GCHQ-nál rendszertelenül vezették a nyilvántartást a laptopok kiutalásáról és arról, éppen hol tárolják azokat.

A brit kormány közleményében elfogadta a parlamenti bizottság bírálatait, de megjegyezte: nincs bizonyíték arra, hogy a szóban forgó laptopok vagy a rajtuk tárolt adatok elvesztek volna. Az esetek többségében az a legvalószínűbb magyarázat, hogy a számítógépeket megsemmisítették, csak ezt nem vezették át maradéktalanul a nyilvántartásba. A központnál most megszigorították ennek ellenőrzését.

A GCHQ a brit külügyminiszternek tartozik jelentési kötelezettséggel. A szervezet távközlési üzeneteket fog el és fordít le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×