Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Budapesten nem okoz fennakadásokat a márciusi havazás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Éjfél óta havazik a fővárosban, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) folyamatosan takarítja az utakat mintegy 1200 kilométeren, a közösségi közlekedésben nincs fennakadás. Baranyában tíz centiméter friss hó esett az éjszaka, de nincs elzárt település. Zalában éjszaka is baleseteket okozott a havazás.

Az FKF közleménye szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően Budapesten nem sokkal éjfél után havazás kezdődött. Jelenleg is apró szemekben esik.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 75 szóró munkagéppel folyamatosan végezte az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon a síkosság-mentesítést.

Az FKF mérései szerint eddig mintegy két centiméter hó esett.

Tíz centi hó Baranyában

Tíz centiméter friss hó esett az éjszaka Baranyában, de nincs elzárt település a megyébent. A főútak havasak, hókásásak az éjszaka lehullott tíz centis hó miatt - közölte a Magyar Közút regionális ügyeletese.

A megyében bárhol előfordulhat hófúvás.

Egyelőre egyetlen elakadás nehezíti a közlekedést: az 57-es úton Szederkénynél akadt el egy kamion.

Balesetek Zalában

Éjszaka is árokba csúszott járműveket mentettek a tűzoltók Zala megyében, ahol szerda reggeltől csütörtök reggelig 15-20 centiméter hó esett.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese csütörtökön az MTI-nek elmondta: szerda estétől összesen tíz esetben riasztották a zalai tűzoltókat árokba csúszott járművek kivontatásához. Kamionokat és személyautókat egyaránt érintették a balesetek, amelyek során azonban személyi sérülés sehol nem történt.

Az újbóli havazás a legtöbb gondot a zalai-somogyi megyehatár környékén, a 61-es főúton okozta, ahol szerda este órákon át folytak a mentési munkálatok a megcsúszott, elakadt teher- és személygépkocsik miatt.

A Magyar Közút észak- és dél-dunántúli regionális főmérnökségeinek ügyeletei az MTI-vel csütörtök reggel közölték: Zalában a főutak többnyire latyakosak, hókásásak, a mellékutak havasak vagy a letaposott hótól síkosak. Mindenütt járhatóak az utak, nincs megközelíthetetlen település, de téli útviszonyokra kell készülnie az autósoknak.