Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az utazások szervezésénél a nők hordják a nadrágot - a férfi csak fizet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Amikor a nyaralás szervezéséről van szó, akkor a nők viselik a nadrágot, ám a férfiak állják a költségeket - derült ki a Hotels.com felméréséből. A hölgyek rendkívül bizalmatlanok partnerük szervezési képességeit illetően, bő harmaduk kizárólag önállóan kívánja ellátni ezt a feladatot.

A kutatás adatai alapján a párkapcsolatban élő férfiak mindössze 12 százaléka vállalja a szervező szerepet a vakációk tervezése során, a nőknek pedig csupán hét százaléka vallotta azt, hogy szívesen finanszírozzák a felmerülő költségeket.

A hölgyek 43 százaléka még akkor is ragaszkodik ahhoz, hogy övé legyen a végső szó a szálláshely kiválasztásakor, ha egyébként nem vállalják a felelősséget az utazás szervezéséért - írja az ELTE TÁTK hírlevele.

A kutatás azt is kiderítette, hogy a jövőbeni menyasszonyok kilnc százaléka egyedül tervezi meg a tökéletes nászutat, a nők 35 százaléka pedig egyáltalán nem bízná az álomutazás megszervezését a partnerére. Ezzel szemben a férfiak 76 százaléka vallotta azt, hogy akár teljes egészében a feleségükre/barátnőjükre bíznák a vakáció minden egyes pontjának a szervezését.

A tanulmányban az egyedülálló nők 69 százaléka sziklaszilárdan jelentette ki, hogy a későbbiek során sem bízná jövőbeli partnerére az úti cél kitalálását és a szálláshely lefoglalását. A hölgyek tíz százaléka pedig azt állította, vitával végződtek azok a nyaralások, amikor a partnerüket bízták meg a szervezési feladatokkal.