eur:
393.82
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Nagy bajban a svédországi veteránautós expedíció

Gondok vannak az autó motorjával és a kompot sem fogják elérni, talán vonatra kellene tenni a veterán Mercedest? Bajban az expedíció: ha kímélni akarják az autót, akkor Hamburgban vonatra rakják a Pontont, így viszont oda a "lábon hoztuk haza" mítosz. Az idő fogy, a feszültség nő.

Szombat hajnalban újabb bejegyzés jelent meg a Totalcaron. Ismét bajban van az expedíció: "A Merci összességében kicsit rosszabb, mint amire számítottunk. A gyújtását kellene megnézni, szelepeket állítani, a karbit kipucolni és benzinszintet állítani (...). Az olaj rettenetesen felhígul benne, sztrádás menet után 0.5, 0.8 bar alapjáraton, ami arra enged következtetni, hogy túl híg, sűríteni kellene, ezért le kell belőle szívni vagy egy litert, és a helyére sűrűbbet tölteni" - írja az egyik blogger. 
Az idővel sem áll jól a csapat, az autótörés utáni biztosítási ügyintézés, no meg a fáradtság miatt lassabban haladnak, így nem érik el a tervezett kompot.

Az expedíció egyik fele Hamburgban vonatra tenné az autót, ezzel kímélnék a motorját és más szempontból is csökkenne a kockázat. A gép új tulajdonosa, Csikós Zsolt viszont éjjel még ragaszkodott az eredeti tervhez: lábon hazagurulni a csaknem 50 éves Mercedes Pontonnal.

A feszült vitában patthelyzet alakult ki, a fáradt bloggerek döntés helyett aludni tértek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×