eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Márciusi tél: Újra indulnak a hóágyúk a magyar hegyekben

Újra elindították a hóágyúkat a legnagyobb magyar síterepeken, így a szokásosnál jóval hosszabb lehet az idei síszezon. A február végi tavaszias időben szinte az összes hó elolvadt már a magyar hegyekben, a mostani lehűlés azonban ismét lehetővé teszi a műhó gyártását.

A hóágyúzásnak köszönhetően ezekben a napokban három helyen lehet síelni az országban, a Mátrában Kékestetőn illetve a mátraszentistváni Síparkban, valamint a Bakonyban, az eplényi Síarénában - közölte a sitv.hu.

A hóágyúzott pályákon a hó vastagsága a 60-70 centimétert is eléri. Az előrejelzések szerint a következő 7-10 napban marad a szokásosnál hidegebb időjárás, így a hó tartósan megmaradhat. Arra azonban nincs sok remény, hogy a hóágyúkkal nem rendelkező pályákon, mint például Bánkúton újra el lehessen indítani a felvonókat.

Az már most biztos, hogy a március 15-i hosszú hétvégén is nyitva lesz több sípálya, sőt az is elképzelhető, hogy idén még áprilisban is lehet majd síelni a magyar hegyekben!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×