eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Melegebb időben többen halnak meg kokain-túladagolásban

A külső hőmérséklet emelkedésével növekszik a kokain-túladagolás miatt bekövetkezett halálesetek száma - állapították meg egyesült államokbeli kutatók.

A Michigani Egyetem Ann Arborban lévő kutatóintézetének munkatársai megállapították, hogy New Yorkban kimutathatóan emelkedik a kokain-túladagolás miatti halálozások száma akkor, ha a hőmérséklet 24 Celsius-fok fölé emelkedik.

A kokain a test hőmérsékletének emelkedését eredményezi, ez pedig különösen veszélyes olyankor, amikor az idő is melegebb.

Az Addiction című internetes lapban publikált elemzés pontosítja egy korábbi kutatás eredményét, amely a 30 Celsius-fok felett bekövetkező kokain-túladagolás miatti halálozások számának növekedésére mutatott rá. Kiderült, a hőmérséklet káros hatása már 24 fok felett jelentkezik.

New Yorkban egy év alatt átlagosan hét héten át van ilyen meleg. A kutatók arra hívták fel a figyelmet, a szociális munkásoknak ilyenkor fokozottan kell figyelniük a kábítószeresekre.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×