eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A franciák is arrogánsnak tartják a párizsiakat

Nemcsak sok turista, de maguk a franciák is úgy gondolják, hogy a párizsiak arrogánsak és sznobként viselkednek - derül ki egy új kutatásból.

Keményen dolgoznak és műveltek, de túl arrogánsak, agresszívek, stresszesek, soviniszták, sznobok és túlbecsülik önmagukat - ilyen kép él a legtöbb franciában a párizsiakról. Az adatok egy reprezentatív felmérésből származnak, amelynek során ezer felnőttet kérdeztek meg a közvélemény-kutatók.

A válaszadók 70 százaléka gondolja úgy, hogy a francia fővárosban élők sznobok, míg 65 százalékuk azt mondta, hogy az ottaniak agresszívabbak és arrogánsabbak, mint az ország más részein lakók.

Igaz ugyanakkor, hogy a megkérdezettek jó része nem feltétlenül tartja ezeket rossz tulajdonságnak: 68 százalékuk általában jó véleménnyel volt a párizsiakról. Mégpedig azért, mert szerintük a fővárosiak keményebben dolgoznak, több stressz éri őket, hosszabban kell ingázniuk, mint másoknak, ezért nem csoda, ha kevésbé kedvesek.

Párizs a világ legnépszerűbb turisztikai célpontja, a legtöbben Nagy-Britanniából utaznak oda. Annak ellenére érkeznek sokan a francia fővárosba, hogy sokan panaszkodnak fogadtatásra és a kiszolgálásra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×