eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Még mindig inkább készpénzt várnak a budapesti taxisok

Javult a taxiszolgáltatás színvonala Budapesten - legalábbis a Kosár című fogyasztóvédelmi újság munkatársai ezt tapasztalták, amikor 12 fővárosi társaságot ellenőriztek utasként.

A sofőrök munkáját, az autók állapotát, a társaság tarifarendszerét, a diszpécserek viselkedését és magát a fuvart értékelték a Kosár című reklámmentes fogyasztóvédelmi újság munkatársai. Hacsek Tamás, a lap tesztszerkesztője az InfoRádiónak elmondta: ez utóbbit három szempont, a megtett távolság, a menetidő, illetve a viteldíj szempontjából vizsgálták.

Általános tapasztalat, hogy a diszpécserek által ígért kiállási időt minden cég tudta tartani, ahogyan az is, hogy a sofőrök csak vonakodva engedik az utast kártyával fizetni: többen hivatkoztak arra, hogy nem működik az autójukban a terminál, míg mások megmondták, inkább készpénzt szeretnének kapni.

Pedig a kártyás fizetés éppen a sofőrök biztonságát szolgálja, igaz, így csak később jutnak hozzá a pénzükhöz - jegyezte meg a szerkesztő.

A magazin munkatársai éppen a BKV-dolgozók januári sztrájkjának ideje alatt tesztelték a taxiszolgáltatás színvonalát. Hacsek Tamás szerint a társaságok jól kihasználták ezt az időszakot, érezhetően több taxi volt a fővárosban, és pozitív, hogy a sofőrök képesek voltak a megszokott kiállási időket. Kivételt csak a reggeli órák jelentettek: akkor nemhogy autót nem lehetett fogni, még a diszpécserekkel sem lehetett beszélni, akkora volt a leterheltség.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×