eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megvehető az amerikai elnök titkos szerelmi levelezése

Kalapács alá kerülnek John F. Kennedy egykori amerikai elnöknek a levelei, amelyeket titkos svéd szeretőjének írt házassága előtt és alatt.

1953 augusztusában találkozott Cote d'Azurban Gunilla von Post svéd modellel az amerikai politikus. John F. Kennedy akkor 36 éves volt, a nő pedig 21.

A későbbi elnök és a svéd szépség egész este együtt táncolt, és egy szenvedélyes csókkal váltak el. Egy hónappal később a politikus feleségül vette Jacqueline Bouviert, de nem szakította meg kapcsolatát Gunilla von Posttal sem, és levelezni kezdtek.

Az egyik levélben John F. Kennedy azt írta, körbehajózná a Földközi-tengert, és magával vinné a svéd nőt is, míg egy másikban amiatt sajnálkozott, hogy végül le kellett mondani európai utazását, noha Párizsban találkozhattak volna.

1955-ben egy svédországi kastélyban titokban találkoztak, amelyről Gunilla von Post azt mondta, egy csodás hétig az övé volt Kennedy, és ezt senki sem veheti el tőle. A nő először egy 1997-es könyvben fedte fel a viszonyt, amit maga "elektromosnak" írt le.

Kennedy 1955 augusztusában vetett véget a szerelmi kapcsolatnak egy levélben. "Ültem a napfényben, néztem az óceánt, és Gunillára gondoltam. Szeretettel, Jack" - ezzel búcsúzott a svéd nőtől.

A 11 levelet a most 78 éves Gunilla von Post árverezi el 25 ezer dolláros kikiáltási áron, de akár 100 ezer dollárt is adhatnak a volt amerikai elnök szerelmi viszonyát bemutató iratokért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×