eur:
393.48
usd:
369
bux:
65634.19
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A francia szerelem a legromantikusabb a világon

Az amour, vagyis a franciául mondott szerelem a legromantikusabb szó a világon - válaszolták nyelvészek egy Bálint-nap alkalmából készült felmérésben. A legnagyobb gondban a japán anyanyelvűek lehetnek, ha szerelmet óhajtanak vallani.

Kis különbséggel ugyan, de második helyre szorult a szerelem olasz megfelelője, az amore. A harmadik helyre a bellissima került, amely olaszul és spanyolul is nagyon szépet jelent.

A negyedik helyen a tesoro végzett: olaszul és spanyolul is kincset fejez ki. A szó tesoro, vagyis kincsem formában került fel a listára.

A legromantikusabb szavak között az olaszok állnak az élen, és a legromantikusabb nyelvnek is az olaszt választották a megkérdezettek. A nyelvek között a francia lett a második, a harmadik helyre - jócskán lemaradva - a spanyol és az angol került holtversenyben.

A felmérésben megkérték a nyelvészeket arra is, válasszák ki, melyik nyelven hangzik a legkevésbé romantikusan az a szó, hogy "szeretlek". A győztes a japán "vatakusi-va anata-vo ai simaszu" lett, a walesi "rydw i,n dy garu di", valamint a Star Trek univerzum nyelvén, klingonul mondott "qaparha" előtt.

A közvélemény-kutatást egy londoni székhelyű fordítóiroda, a Today Translation végezte 320 nyelvész megkérdezésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×