eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Brutális mennyiségű hó eshet

Akár 35 centiméternyi hó is hullhat a Dél-Dunántúlon szerda éjjel; Budapesten mindössze 3-8 centiméterre kell számítani; a Dél-Dunántúlra vörös figyelmeztetést adtak ki - mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

A szakemberek arra számítanak, hogy Somogy és Zala megyében lesz a legnagyobb mennyiségű hó, a Dunántúl más részein ennél kicsit kevesebb lesz.

Budapest térségében 3-8 centiméter hó eshet, Budán több, Pesten kevesebb. Havas eső, ónos eső is előfordulhat, keleten főként eső várható.

Csütörtökön napközben a Dunántúlon további havazás várható, de nem lesz már annyira intenzív, csak 4-9 centiméternyi hóra kell számítani. A Dunától keletre maximum 3 centiméter hullhat. Budapesten 2-6 centiméter hó eshet csütörtökön, de havaseső is előfordulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×