eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gyerekvédés különös módszerrel: villanyoszlophoz bilincselte kétéves fiát

Kegyetlen módszernek tűnik, hogy egy kínai apa a lámpaoszlophoz láncolta kisfiát, ám így akarta elkerülni, hogy lánya után őt is elrabolják.

Csen Csuanliu engedély nélküli riksavezetőként dolgozik Pekingben, miközben mozgássérült felesége szemetet gyűjt az út szélén.

A nagy szegénységben élő házaspárnak két gyermekük született: egy négyéves kislány, akit a múlt hónapban raboltak el, és Lao Lu, akit apja egy villanyoszlophoz láncol, miközben utasait fuvarozza. Járókelők jelentették fel a férfit a rendőrségen, ahol arra utasították, hogy szabadítsa meg a kisfiút a bilincstől és a lánctól.

A 42 éves apa azt mondta, hogy mivel egy másik tartományból érkezett Pekingbe, nem biztosított az óvodai hely fia számára, és a napi 1500 forintos bevételéből nem tudja fedezni a gyerekellátást. Éppen ezért döntött úgy, hogy amíg pénzt keres, kisfiát megbilincselve egy oszlophoz láncolja, hogy ne szökjön vagy rabolják el - Kínában ugyanis a szigorú családtervezési szabályok miatt gyakoriak a gyerekrablások.

A feleségem nem tud vigyázni a gyerekre, nekem pedig dolgoznom kell, hogy eltartsam a családot, ezért vagyok kénytelen odaláncolni a kisfiamat az oszlophoz, amikor fuvarom van - mesélte az apa, aki nagy összegeket utasított már el azért, hogy örökbe adja megmaradt gyerekét. "Nem veszíthetem el a fiamat is" - tette hozzá az elkeseredett férfi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×