eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Aki rátok támad, azt egyétek meg!"

A Viktória-tavon jelzett krokodiltámadások sorozatára reagálva bosszúra szólított fel Uganda mezőgazdasági minisztere, aki hüllők levadászására, megölésére és elfogyasztására buzdítja a helyi halászokat és földműveseket.

"Ezek a ragadozók embereket ölnek, ezért az embereknek számára is meg kell engedni, hogy üldözőbe vegyék a krokodilokat" - mondta Aggrey Bagiire.

Egyedül Uganda egyik közigazgatási részében az elmúlt két hétben hat emberrel végeztek krokodilok. Halászok és földművesek már évek óta panaszkodnak a Viktória-tó partján uralkodó halálos veszélyre.

"Azokon a vidékeken, ahol sok a krokodil, fel kell őket falni!" - szólított fel a miniszter, megfeledkezve arról, hogy a krokodilhús nem tartozik az ugandai konyha fogásai közé.

Állatvédők mindenesetre felháborodtak a politikus bosszúra való felhívásán, különösen, hogy az afrikai országban nem szabad vadászni a vadon élő állatokra. Az ugandai természetvédelmi hatóság (UWA) vezetője biztosította a lakosokat arról, hogy hivatala mindenki letartóztat, aki végez egy krokodillal.

"Az emberek benyomultak a krokodilok területére, az állatok ezért támadnak" - magyarázta a helyzetet Sam Mwandha.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×