eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A vidéki levegőre esküszik Európa legidősebbje

A friss levegő és a jó vidéki koszt - Európa legidősebb embere szerint ezek biztosan hozzájárultak ahhoz, hogy nemrég családja körében ünnepelhette 110. születésnapját.

Hetvenfős társaság, gyerekek, unokák, ükunokák és jó barátok ünnepelték Stanley Lucast 110. születésnapján. Az egykori farmer immár hetedik alkalommal kapott üdvözlőlapot II. Erzsébet angol királynőtől: az első akkor érkezett, amikor betöltötte századik életévét, 2005 óta pedig minden esztendőben kézbesít neki egyet a postás.

Stanley Lucas 1900. január 15-én született, hároméves volt, amikor a Wright fivérek végrehajtották repülőgépükkel az első sikeres motoros repülést, 16, amikor Albert Einstein bemutatta általános relativitáselméletét, és 36, amikor VIII. Edward angol király - egy elvált nővel tervezett házassága miatt - lemondott a trónról.

A matuzsálem még első autója típusára is jól emlékszik: egy Trojant vezetett először, amit 1940-ben vásárolt. "Remek móka volt. Akkoriban még nem kellett vizsgát tenni, csak elmentem az autóért és hazahoztam. Aztán el kellett fuvaroznom a sógoromat Plymouthba, pedig addig még összesen öt mérföldet se tettem meg a kocsival" - mesélte.

Stanley Lucas mindkét világháborúban szolgált: az elsőben kétszer, a második idején egyszer hívták be frontszolgálatra. Feleségével csaknem negyven évig élt, az asszony 1963-as haláláig.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×