Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már a férfiak is a mellüket plasztikáztatják

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A férfiakon végzett mellkisebbítő műtétek száma emelkedik a legnagyobb ütemben Nagy-Britanniában. A szakértők szerint a beavatkozások jó részét indokolatlanul végzik el, mert a probléma életmódváltással is orvosolható lenne.

Míg 2008-ban 323, tavaly már 581 mellkisebbítő műtétet végeztek el férfiakon Nagy-Britanniában a Brit Esztétikai Plasztikai Sebészek Szövetségének adatai szerint.

Úgy tűnik, az iparágat nem érintette súlyosan a gazdasági válság, mert a plasztikai beavatkozások száma összességében is emelkedett; a legnépszerűbb operáció még mindig a mellnagyobbítás - a nőknél.

A férfiak egyébként nem csak felsőtestük vonzóbbá tétele érdekében fekszenek kés alá: a rajtuk elvégzett beavatkozások száma ötödével nőtt egy esztendő alatt. A legtöbben az orrukat műttetik meg, illetve szemhéjplasztikán esnek át.

A plasztikai sebészek számára nem új kihívás nőies férfimellek (a jelenség latin neve gynaecomastia) kisebbítése, mostanában azonban mintha divatba jött volna az operáció - sok szakember szerint a férfimagazinokban megjelenő cikkek és fotók miatt.

A férfiak jó része csak most, a médiában olvasottak hatására jön rá, hogy a problémája a műtőasztalon is orvosolható - magyarázta Rajiv Grover plasztikai sebész, aki szerint ugyanakkor a pácienseknek sokszor elég lenne az életmódjukon változtatni, hiszen a nőies mellek kialakulásának oka az elhízás is lehet.