Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Játékmacival ingyen látogatható a Mackófesztivál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az állatkert nem alszik téli álmot! Éppen ellenkezőleg: szombattól keddig Mackófesztivállal várják a nagyközönséget. A négynapos programsorozat keretében játszóházat, arcfestést és más gyermekprogramokat, méz és medvesajt kóstolót, játékos vetélkedőket, barnamedve és jegesmedve látványetetést szerveznek a városligeti intézmény munkatársai. A négy nap során a játék mackóval érkező 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják az állatkertet.

Mackófesztivállal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert január 30. és február 2. között. A szombattól keddig tartó programsorozat minden napján lesznek medvés események - írta közleményében Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője.

A Főkapunál mackó-óriásbáb köszönti az érkezőket, s ugyanitt medvesajt kóstoló is lesz. A Barlangterem 10 és 16 óra között Dörmögő Dömötör játszóháznak ad otthont, "macipofi" arcfestéssel és sok-sok játékkal.

A Barlangterem előcsarnokában méhészeti bemutató és mézkóstoló segít megédesíteni az állatkerti látogatást. Lesz a medvékhez kapcsolódó vetélkedő is, méghozzá az állatkert több pontján. A rendezvény ideje alatt az állatkerti medvék etetése látványetetés keretében, előre meghirdetett időpontban történik majd. A barnamedvék délelőtt 11 órakor, a jegesmedvék pedig délután 2-kor kapnak enni.

A fenti programok mellett szombaton és vasárnap "mackó show" is lesz a Barlangteremben, mesemondással, énekkel, medvetánccal, bábosokkal. Az előadásokra 11, 12, 14 és 15 órai kezdettel kerül sor.

A Mackófesztivál ideje alatt a Barlang Étteremben kedvezményes "Buci maci" menüt (erdei gyümölcsleves, mézes csirke, málnaszörp) kínálnak, a Barlangterem előterében pedig vajas-mézes kenyér, mézes sütemény, málnaszörp, mézes tea és kakaó várja az édesszájúakat. Utóbbi helyen játékmackó vásár is lesz.

Egyébként mindazok a 14 éven aluli gyermekek, akik a Mackófesztivál négy napja alatt játékmacival érkeznek, díjmentesen látogathatják az Állatkertet.