Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A műtrágya ígérete kamionos dugót idézett elő Várpalota környékén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kamionok tömege akadályozza a forgalmat Várpalota és Pétfürdő között; a várakozó teherjárművek legalább egy kilométer hosszúságban zárják el az úttest jobb oldalát - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A kamionok azért torlódtak fel a két település, illetve a 8-as főút és a Pétfürdő közötti úton - akadályozva Berhida város irányába is a forgalmat -, mert Péten kedvezményes műtrágya-értékesítést hirdettek meg, s szerda délutántól kezdődően egyre nagyobb számban érkeztek a kamionok a vegyipari gyárhoz - mondta Frankó Marianna.

Az esti órákig már kilométeresre duzzadt sorban főleg cseh és lengyel kamionok vannak, de több magyar rendszámú teherjármű is látható - tette hozzá a sajtóügyeletes. Hangsúlyozta, hogy a rendőrök irányítják az egy sávon haladó forgalmat, de a "szűk áteresztőképesség" miatt a személykocsik, buszok is torlódnak, lassan haladnak.

Az ügyeletes közölte: a cég, a péti önkormányzat és a rendőrség vezetői igyekeznek olyan parkolási lehetőséget találni, ahová a kamiontömeget átirányíthatják, s így megszűnhetne az egysávos "torlasz" a Várpalotát, Pétfürdőt és Berhidát összekötő úton. Mint hozzátette, a kamionok száma csütörtökig tovább gyarapodhat, s a már most sorban álló járművekre is valószínűleg csak csütörtök délután rakodhatnak műtrágyát.