Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már tíz éves kor alatt is ciki, ha nincs az embernek mobilja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tízévesnél fiatalabb gyerekek közel kétharmadának van mobilja - derül ki egy brit felmérésből, amely szerint a gyerekek képesek addig nyaggatni szüleiket egy telefonért, amíg azok beadják a derekukat és vesznek egyet.

A prezzybox.com online ajándékbolt felmérése meghökkentő eredménnyel zárult, a gyerekek ugyanis képesek annyit nyaggatni szüleiket, hogy azok megvesznek nekik mindenféle kütyüt.

Így lehet az, hogy a vizsgálat szerint a tízévesnél fiatalabb gyerekek 63 százalékának már van mobilja, 77 százalékának laptopja, 62 százalékának játékkonzolja, 46 százalékának pedig MP3 lejátszója.

A megkérdezett szülők több mint fele bevallotta, hogy azért vesz gyerekének mobilt, mert folyamatos nyomás alatt van emiatt. További 25 százalék mondta azt, hogy biztonsági okok vezérlik a telefonvásárlást.

Azok a szülők, akik nem engedik, hogy gyerekük mobilt tartson, azzal indokolják ezt, hogy a telefon szükségtelen ilyen korban, 7 százalékuk szerint pedig egészségtelen.

Nem az ad aggodalomra okot, hogy ilyen sok gyereknek van mobilja, hanem az, hogy sok szülő nem tudja, gyereke mire is használja a telefont. Úgy gondolom, a számítógép fontos eszköz az oktatásban, de az internet-hozzáférést korlátozni kell a gyerek esetében - mondta a felmérés eredményét kommentálva Zak Edwards, a prezzybox.com vezetője.