eur:
394.28
usd:
369.91
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Már tíz éves kor alatt is ciki, ha nincs az embernek mobilja

A tízévesnél fiatalabb gyerekek közel kétharmadának van mobilja - derül ki egy brit felmérésből, amely szerint a gyerekek képesek addig nyaggatni szüleiket egy telefonért, amíg azok beadják a derekukat és vesznek egyet.

A prezzybox.com online ajándékbolt felmérése meghökkentő eredménnyel zárult, a gyerekek ugyanis képesek annyit nyaggatni szüleiket, hogy azok megvesznek nekik mindenféle kütyüt.

Így lehet az, hogy a vizsgálat szerint a tízévesnél fiatalabb gyerekek 63 százalékának már van mobilja, 77 százalékának laptopja, 62 százalékának játékkonzolja, 46 százalékának pedig MP3 lejátszója.

A megkérdezett szülők több mint fele bevallotta, hogy azért vesz gyerekének mobilt, mert folyamatos nyomás alatt van emiatt. További 25 százalék mondta azt, hogy biztonsági okok vezérlik a telefonvásárlást.

Azok a szülők, akik nem engedik, hogy gyerekük mobilt tartson, azzal indokolják ezt, hogy a telefon szükségtelen ilyen korban, 7 százalékuk szerint pedig egészségtelen.

Nem az ad aggodalomra okot, hogy ilyen sok gyereknek van mobilja, hanem az, hogy sok szülő nem tudja, gyereke mire is használja a telefont. Úgy gondolom, a számítógép fontos eszköz az oktatásban, de az internet-hozzáférést korlátozni kell a gyerek esetében - mondta a felmérés eredményét kommentálva Zak Edwards, a prezzybox.com vezetője.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×